מכללת רימונים

ניהול מזון ומשקאות ומסעדות

  • סוג הלימודים במוסד:
     לימודי תעודה
  • אזור גיאוגרפי:
     חיפה והסביבה - טבריה

פרטי התוכנית:

מטרות התוכנית:
תוכנית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות מסעדנות משקאות ואומנות הבישול בהיבט מקצועי רחב.
מסלול זה מקנה , מחד , ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים , ומאידך , הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים.
הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון.

למי מיועדת התוכנית?:
◄ לכל מי שעובד בתחום מזון ומשקאות:
◄ אקונומים , מסעדות , חדרי אוכל , אולמות אירועים , בארים, בתי קפה חברות קייטרינג , בתי מלון , בתי חולים , מוסדות לקשישים, בעלי ניסיון מקצועי בתחום המעוניינים לרכוש השכלה מקצועית מעודכנת.
◄ חסרי ידע מקצועי בתחום המעוניינים להכשיר עצמם למקצוע.
◄ בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות).
◄ אנגלית ברמה טובה.
◄ מבחן כניסה.
◄ ועדת קבלה – ראיון אישי.

מתכונת המסלול:
● הלימודים יתפרסו על פני 10 חודשי לימוד.
● לימודי ערב, 3 פעמים בשבוע
● הלימודים כוללים קורסים ברמה אקדמית וקורסים מקצועיים.
● הלימודים כוללים לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים.
● המסלול כולל התמחות מעשית – סטאג’ של 160 ש”ל

נושאי לימוד נבחרים:
■ מבוא – עולם המסעדות – תרבות האוכל , מסעדות ב 2005 , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה.
■ אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.
■ קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים.
■ מנות אחרונות – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
■ עיצוב והגשת מנות במסעדה.
■ תכנון וניהול צוות הטבחים.
■ מבוא לתזונה ולתברואה.
■ הקמת מסעדה חדשה – קונספט , תכנון ובניית תפריט , בדיקת כדאיות, עיצוב , מטבח וציוד , זרימת עבודה , מיחשוב.
■ תדמית שיווקית – בניית תוכנית שיווקית , יצירת תדמית ומותג , פרסום ויחסי ציבור.
■ היבטים משפטיים – אישורים ורישוי עסקים.
■ תפעול מסעדות
■ ביקורת מזון ומשקאות – תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט.
■ ניהול באר ויינות – ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים.
■ הפקת אירועים
■ משאבי ניהול.
■ מבוא לתורת המלונאות והאירוח.
■ ניהול עסקי – ניהול רווחי , דוחות פיננסיים.
■ סיורים מקצועיים.
■ סטאג’.

תעודת סיום:
לעומדים בדרישות הלימודים תוענק תעודת גמר: בוגר מסלול: “ניהול מזון משקאות ומסעדות”.


כל מסלולי הלימוד של  מכללת רימונים


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649