עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון – carving
-
סוג הלימודים במוסד:
לימודי תעודה
-
אזור גיאוגרפי:
חיפה והסביבה
- טבריה
מטרות הקורס:
■ ללמוד טכניקות בפיסול ובעיצוב פירות וירקות ויצירת קישוטי מזון.
■ לפתח מיומנות אומנותית בתחום המזון , פיתוח מוטוריקה עדינה , וחשיבה יצירתית.
■ ללמוד לעצב מנות באמצעות גילוף ירקות ופירות באירועים , חגים ומסיבות.
למי מיועד הקורס?
■ הקורס מיועד לטבחים ולשפים המעוניינים לשלב בעבודתם המקצועית גילוף בירקות ופירות.
■ הקורס מיועד לכל אדם חובב אומנות המעוניין לשמח את הסובבים אותו עם קישוטי מזון ולהפתיע בעיצובים מרהיבים.
מתכונת הקורס:
■ 24 ש”ל , 6 מפגשים , 4 ש”ל בכל מפגש, בימי שני 16:00-19:00 .
■ הקורס במתכונת של הדגמות והתנסות אישית.
■ במפגש האחרון על התלמיד להציג קומפוזיציה חגיגית ממבחר פירות וירקות תוך שימוש בכל הטכניקות שנלמדו במהלך הקורס.
נושאי הלימוד:
■ בטיחות בעבודה
■ מבוא לגילוף ועיצוב מזון (מצגת)
■ גילוף קישוטים פשוטים ומורכבים ממגוון של ירקות ופירות: מלפפון , פלפל , עגבניה , כרוב , חציל , גזר , שומר , קולורבי , מלון , אבטיח , דלעת , צנון , סלק , תפוחי עץ ועוד.
■ מגוון הירקות והפירות תלוי בעונות השנה.
הערות:
■ בכדי להגיע למיומנות גבוהה בגילוף ירקות ופירות יש לתרגל גם בבית את הנלמד בשיעורים.
■ בסיום כל שיעור יינתנו משימות לתרגול בבית.
■ הופעה אישית: ג’קט טבח , או חולצה לבנה , נעלי בטיחות , ציפורניים גזוזות , ללא לכה , ללא תכשיטים , שיער אסוף.
■ ניקיון המטבח: באחריות המשתתפים לנקות את עמדת העבודה האישית.
■ אין לעזוב את מקום הלימוד ללא הודעה למדריכה.
■ יש להצטייד בכלים מהבית לצורך לקיחת העיצובים בסיום כל שיעור.
■ נא להימנע מאיחורים והיעדרויות: על כל היעדרות נא להודיע מראש למדריכה.
■ תעודת גמר: תעודת גמר מותנת בהשתתפות של לפחות 90% משעות הלימוד.
■ ספר קורס: מומלץ לצלם את העיצובים בכל שיעור ולהכין ספר קורס.
■ המחיר כולל: חומרי גלם לתרגול , ערכת כלים מקצועית , סינר מקצועי.
תעודת גמר:
לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודת גמר: עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון – carving , מטעם מכללת