לימוד טבחות מתקדם – אומנות הבישול סוג 4,3,2
-
סוג הלימודים במוסד:
לימודי תעודה
-
אזור גיאוגרפי:
סניפים בכל הארץ
- טבריה
מטרת התוכניות:
לימודים מתקדמים כהכנה לבחינות הסיווג המקצועי בטבחות.
למי מיועדת התוכנית?:
הלימודים מיועדים לטבחים העונים על הקריטריונים הבאים:
סוג 2 בטבחות
מי שעבד לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג1.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 5 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: תכנון מטבח, נוזלים, רטבים ומרקים, חלקי בקר ושיטות בישול, ירקות ופחמימות, עופות ודגים, המטבח הקר, תזונה ,טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, חישובי עלויות ותמחור מזון.
סוג 3 בטבחות
מי שעבד לפחות שנה לאחר קבלת תעודה סוג 2.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 7 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: ניהול ארגוני ותכנון מטבח, מגדנאות, מאכלים צמחוניים ודיאטטיים, טרמינולוגיה, תברואה ותזונה, מנות ביניים, תחשיבי מזון בתפריט, דיני כשרות, בטיחות וגיהות.
סוג 4 בטבחות
מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 3.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 8 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: בקר, עגל, כבש, בעלי כנף ,דגים ,מטבח קר, מוצרי פסטה, ירקות, תפו”א, מגדאות, תפריטים, דיני עבודה, תחשיבי מזון בתפריט, ביקורת מזון ומשקאות, טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, רכש מזון, בטיחות וגיהות, יסודות הניהול.