מכללת רימונים

המסלול הקולינארי - אומנות הבישול - טבחות סוג 1

  • סוג הלימודים במוסד:
     לימודי תעודה
  • אזור גיאוגרפי:
     סניפים בכל הארץ - טבריה

אודות התוכנית:

מטרת הקורס:
להקנות מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.

נושאי לימוד נבחרים:
◄ תורת האירוח
◄ תזונה / תברואה
◄ קונדיטאות
◄ מסעדנות
◄ תורת היין
◄ צרפתית מקצועית
◄ אנגלית
◄ כשרות וחגי ישראל
◄ מבוא למחשבים
◄ עזרה ראשונה ובטיחות
◄ תקשורת בינאישית
◄ יזמות עסקית
◄ סיורים מקצועיים
◄ הרצאות אורחים ומומחים
◄ סטאג’
◄ מבוא לעולם הגסטרונומיה
◄ השימוש בחומרי מזון
◄ ציוד ומיכשור
◄ חיתוך ועיבוד ירקות ופירות
◄ שיטות בישול
◄ מרקים צלולים מעובים ומיוחדים
◄ רטבים- חמים קרים ותחמיצים
◄ בקר עוף דגים
◄ בישול ירקות ,אורז, פסטות ותפודים
◄ מנות ראשונות חמות וקרות
◄ קישוט ועיצוב מזון ומזנונים
◄ מנות קינוח מיוחדות
◄ תכנון והכנת תפריטים
◄ מבוא למלונאות

מבנה הלימודים:
משך הקורס כ-10 חודשים , לימודי בוקר משעה 08:00 עד 15:00 המחולקים ל- 3 שלבים:
שלב א’- עיוני ומעשי: נמשך כ-33 שבועות, הנחלקים ללימודים עיונים , ולימודים מעשיים המתקיימים במשמרות בסדנא הלימודית ובמטבח המלון .
שלב ב’- מעשי- סטאג’: נמשך כ- 7 שבועות ומתקיים במלונות, מסעדות, מטבחי אולמות ברחבי הארץ .
במסגרת הסטאג’ ישתלב התלמיד בסידור העבודה של המלון ויעבוד במשמרות כמקובל בענף.
שלב ג’: חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.

תנאי קבלה:
◄ מתקבלים מועמדים מעל גיל 18.
◄ השכלה – 12 שנות לימוד.
◄ ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון.
◄ מבחן קבלה.
◄ ועדת קבלה – ראיון אישי.
◄ עולים חדשים- לאחר אולפן ב’ , או שליטה טובה מאוד בעברית

תעודות:
תעודת סיווג מקצועי טבחות סוג 1 מטעם משרד העבודה.
תעודת גמר טבחות סוג 1 מטעם מכללת רימונים.
מוכר לקרן פקדון לחיילים משוחררים.


כל מסלולי הלימוד של  מכללת רימונים


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649