מכללת רימונים

קורס אפיית לחמים

  • סוג הלימודים במוסד:
     לימודי תעודה
  • אזור גיאוגרפי:
     חיפה והסביבה - טבריה

פרטי התוכנית:

אודות:
אפיית לחם הינה מלאכה קלה, למרות שרבים נרתעים מאפיית לחם בגלל התהליך המתמשך הכרוך בשלבים. אולם העבודה אינה קשה כלל, והתוצאה אינה ניתנת להשוואה למוצר דומה קנוי. הריח האופף את המטבח והסיפוק האישי שווים את ההתנסות. אנחנו מכללת רימונים ניתן את ההדרכה, המתכונים והכלים.

מה בתוכנית?
לימוד כללי העבודה של הכנת הלחם, היכרות עם הסוגים השונים של הקמח והשפעתם על המוצר.
הכנת סוגים שונים של לחמים, הכנת מחמצת ושימורה, יחד עם דגשים תיאורטיים ומעשיים לעבודה נכונה עם לחם.

נושאי לימוד נבחרים:
◄ מבנה חיטה
◄ סוגי קמחים
◄ מרכיבי הבצק השונים וחשיבותם
◄ סוגים שונים של לחמים: לחם הונגרי, לחם איטלקי, לחם דגנים, פוקצ’ה, לחם אגוזים.
◄ לחמניות, חלות, פיתות ועוד…
◄ הכנת סוגי מחמצות שונים.
◄ לחמניות ג’ינג’ר ולימון.
◄ קעריות מרק מבצק לחם .(להגשת מרקים)
◄ לחמניות קוקטייל המבורגר.
◄ בגט בתוספת מחמצת.
◄ לחמניות שוקולד.
◄ לחמניות מקמח תירס – פולנטה
◄ לחמניות לימון ובזיליקום.
◄ לחם מקמח קינואה.
◄ פוקצ’ות
◄ לחם תפוחי עץ ואגוזים
◄ לחם בריאות בתוספת חיטה מונבטת.
◄ לחם פירות שטולן.
◄ לחם חצילים וטחינה.
◄ מבחר קליעות לחלות ולחמניות.
◄ לחמניות סקונס.
◄ לחמניות נענע וסילן.
◄ לחם פומפרניקל

מבנה הלימודים:
105 ש”ל, במשך 21 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות: 20:00 – 16:00.


כל מסלולי הלימוד של  מכללת רימונים


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649