מכללת רימונים

המסלול הקולינארי - אומנות הבישול - טבחות סוג 1

  • סוג הלימודים במוסד:
     לימודי תעודה
  • אזור גיאוגרפי:
     סניפים בכל הארץ - טבריה

פרטי התוכנית:

מטרת הקורס:
להקנות לתלמיד מיומנויות בענף הקונדיטאות ולפתח מודעות לאיפיונים המרכזיים של תפקיד הקונדיטור וחשיבותו במשק בכלל ובענף ההארחה בפרט. כמו כן להכשירו כקונדיטור בבית המלון, מסעדות, בתי הארחה וקונדיטוריות פרטיות.

נושאי לימוד נבחרים:
◄ תורת האירוח
◄ אומנות, גרפיקה ופיסול
◄ ביקורת מזון ומשקאות
◄ יזמות עסקית
◄ תקשורת בינאישית והכוון מקצועי
◄ מבוא למחשבים
◄ תזונה/ תברואה
◄ כשרות וחגי ישראל
◄ עזרה ראשונה ובטיחות
◄ סיורים מקצועיים
◄ הרצאות אורחים ומומחים
◄ סטאג’
◄ תורת חומרי הגלם
◄ ציוד ומיכשור
◄ סוגי הבצקים, ומגוון מוצריהם
◄ לחמים , לחמניות ומאפים מלוחים
◄ עוגות פאי, פירות, אגוזים
◄ טורטים ועוגות קרם
◄ מגוון קינוחים
◄ תכנון בר וינאי
◄ פטיפורים ועוגות זילוף
◄ שוקולד, מרציפן וסוכר
◄ אפיית לחמים
◄ מבוא למלונאות

מבנה הלימודים:
משך הקורס כ- 8 חודשים , לימודי בוקר, משעה 08:00 עד 15:00 המחולקים ל- 3 שלבים:
שלב א’ – עיוני ומעשי: נמשך כ- 27 שבועות הנחלקים ללימודים עיונים ולימודים מעשיים בסדנת הקונדטוריה .
שלב ב’- מעשי- סטאג’ הנמשך כ- 6 שבועות ומתקיים בקונדטוריות ברחבי הארץ.
במסגרת הסטאג’ ישתלב התלמיד בסידור העבודה של המקום המארח ויעבוד במשמרות הכוללות : בוקר, צהריים וערב כמקובל בענף.
שלב ג’- חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.

תנאי קבלה:
◄ מתקבלים מועמדים מעל גיל 18.
◄ השכלה- 12 שנות לימוד.
◄ ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון.
◄ מבחן קבלה.
◄ ועדת קבלה- ראיון אישי.
◄ עולים חדשים- לאחר אולפן ב’ , או שליטה טובה מאד בעברית.

תעודות סיום:
◄ תעודת סייוג מקצועי קונדיטאות סוג 1 מטעם משרד העבודה
◄ תעודת גמר מטעם מכללת רימונים

מוכר לקרן פקדון לחיילים משוחררים


כל מסלולי הלימוד של  מכללת רימונים


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649