יסודות אומנות הבישול
-
סוג הלימודים במוסד:
לימודי תעודה
-
אזור גיאוגרפי:
חיפה והסביבה
- טבריה
אודות:
על מנת לרכוש מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול הקלאסי , גיבשנו תוכנית לימודים עשירה ומגוונת ,המקנה ידע נרחב לבישול נכון ולמיצוי מקסימלי של חומרי הגלם.
מטרת התוכנית:
להקנות לתלמיד מיומנויות מקצועיות בענף הטבחות, לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח במטבחי בתי מלון , מסעדות, ובתי הארחה , אולמות אירועים , חברות קייטרינג ועוד…
למי מיועדת התוכנית?
◄ לכל מי שעוסק בתחום ולא עבר הכשרה מקצועית בעבר.
◄ לכל מי שמעוניין לעבור הסבה מקצועית לתחום יצירתי , מעניין וטעים.
◄ לכל מי שמעוניין להעשיר את התחביב ולשנותו למקצוע.
נושאי לימוד נבחרים:
◄ מבוא לעולם הגסטרונומיה
◄ תברואת מטבחים
◄ תזונה
◄ כשרות
◄ מנות עיקריות : בקר ,בעלי כנף ודגים
◄ מנות ראשונות וביניים
◄ שיטות בישול והכנת מזון
◄ מרקים ורטבים
◄ תורת החומרים
◄ צורות חיתוך
◄ ציוד ומכשור
◄ תוספות: אורז,פסטה ותפו”א
◄ מטבח קר
◄ קונדיטאות, אפיית לחם
◄ סדנאות שפים אורחים
◄ סטאג’
תנאי קבלה:
ראיון אישי
ידיעת השפה העברית
מבנה הלימודים:
כ-8 חודשים , פעמיים בשבוע , בין השעות : 21:00- 16:00. תוכנית הלימודים בהיקף של,424 שעות לימוד, עיוני ומעשי ,לא כולל סטאג’. במשך הקורס חובה לצאת לסטאג’ של 160 ש’ , במטבחי מלונות , מסעדות אולמות אירועים ועוד…
תעודת סיום:
תעודת הגמר מותנית בהשתתפות של לפחות 90% משעות הלימוד.
מועמדים שלהם שלוש שנים ניסיון מוכח במקצוע – יוכלו לגשת למבחני הסיווג – סוג 1 באומנות הבישול.