SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון

תואר ראשון B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

  • סוג הלימודים במוסד:
     לימודי הנדסה
  • אזור גיאוגרפי:
     באר שבע והדרום

 

 

בואו ללמוד לתואר B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
במכללה ש-90% מבוגריה נחטפים להיי-טק!

 

 

מטרת הלימודים:

 

תכנית הלימודים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מכוונת להכשיר מהנדסים איכותיים ומובילים, שיוכלו להתמקצע בתחומים שונים: כמפתחי מעגלים אלקטרוניים, בקרה ותקשורת, כמהנדסי חשמל במפעלים, בתחנות כוח, במערכות בקרה ואוטומציה תעשייתיות ועוד.

 

 

 

המרצים:

 

חברי הסגל במחלקה הם בוגרי אוניברסיטאות יוקרתיות בארץ ובעולם. חוקרים צעירים, מקצועיים ודינמיים אשר נותנים יחס אישי ואוזן קשבת לכל סטודנט.

 

 

 

תכנית הלימודים:

 

תכנית הלימודים כוללת ארבע שנים (שמונה סמסטרים). השנתיים הראשונות מוקדשות ברובן להקניית התשתית הפיזיקלית והכלים המתמטיים הדרושים לסטודנט בהמשך לימודיו ובפעילותו העתידית כמהנדס, וללימוד מקצועות בסיסיים במדעי ההנדסה.
המשך הלימודים מיועד להרחבת התשתית והעמקתה במקצועות המיוחדים להנדסת חשמל והאלקטרוניקה.
בשנה השלישית ללימודים, ניתנת לסטודנט האפשרות לבחור במספר תחומי התמחות ספציפיים בהתאם לנטיותיו האישיות. בכל תחום התמחות הסטודנט מעמיק ומבסס את הידע שלו בענף מוגדר של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
* בקמפוס אשדוד קיים מסלול לאנשים עובדים: 4 ימים אחה”צ.

 

 

 

 

התמחויות:

 

קמפוס באר שבע:

הסטודנט נדרש לבחור באחד משני תחומי ההתמחות הבאים:

 

טכנולוגיות תקשורת – התקשורת היא תחום רחב שמהותו שידור וקליטה בין שני משתתפים ויותר. עם התפתחות הטכנולוגיה ניתן היום לבצע שידור וקליטה של מידע באמצעים אלקטרוניים המאפשרים תקשורת המונית מהירה ויעילה. הסטודנטים ממסלול טכנולוגיות תקשורת נחשפים למגוון רחב של קורסים העוסקים בדרכים השונות של קבלה ושליחה של אותות. קורסים כגון: טכניקת קליטה ושידור, תקשורת ספרתית, תקשורת לוויינים, תקשורת אופטית, תקשורת ניידת, רשתות תקשורת, RF פאסיבי/אקטיבי ועוד.
חשמל ומערכות הספק – האמצעים השונים להפיכת סוגי אנרגיה שונים לאנרגית חשמל. במהלך התמחותם לומדים הסטודנטים את הקורסים הנדרשים על ידי רשם המהנדסים לצורך רישום מידי תחת מדור חשמל. בנוסף לקורסים שרשם המהנדסים דורש, סטודנטים אלה מקבלים הרחבה והעשרה בידע על הקשת הרחבה של שימושים לחשמל בעולם המודרני. קורסים כגון: ספקי כוח אלקטרוניים, התייעלות אנרגטית, מקורות אנרגיה ישירה, מבנה תחנות כוח ומשנה, שיטות הגנה ועוד. תחום הזרם החזק עוסק בייצור, העברה וחלוקה של הספק חשמלי, בשיקולים טכנו-כלכליים, במערכות הספק למתחים גבוהים ונמוכים, בתנאי תפעול רגילים ובתנאי תפעול תוך כדי תקלות והפרעות. מסלול זה מקנה רישום בפנקס המהנדסים במדור חשמל וזכות לקבלת רשיון חשמלאי ראשי.

 

 

קמפוס אשדוד

הסטודנט נדרש לבחור בשלושה מתוך חמשת מסלולי ההתמחות הבאים:

 

מערכות RF – גלים אלקטרומגנטיים משמשים להעברת אינפורמציה במערכות שידור-קליטה ובמערכות חישה שונות. מסלול זה עוסק בשיטות אנליזה, תכנון ומימוש של מערכות אלקטרומגנטיות בתדרי רדיו, מיקרוגל וגלים מילימטרים. החל מרמת המקורות, דרך מערכות התמסורת ומעגלי המיקרוגל, הרכיבים והאנטנות, וכלה בהתפשטות הגל ופיזורו ממטרות. המסלול מקנה הכשרה בסיסית למהנדסי מיקרוגל ואנטנות. מיועד גם לאנשי מערכות כגון תקשורת ומכ”ם, ומתאים גם לאנשי אלקטרואופטיקה.
אלקטרואופטיקה – תחום זה התעצם מאוד בשנים האחרונות עם פריסתן של טכנולוגיות אלו על פני מגוון רחב ביותר של צרכי החיים. מתקשורת, מערכות הדמאה בתחום נרחב של אורכי גל, מערכות צגים, מערכות אופטו-רפואיות ועד יישומים אופטיים לעיבוד אותות ותמונה. תוכנית הלימודים של מסלול זה כוללת נושאי טכנולוגיה עילית מרתקים. המעבדה המתקדמת מאפשרת חשיפה ישירה לחלק ממערכות אלקטרואופטיות.
תקשורת – תחום התקשורת חובק מגוון רחב ביותר של נושאים, חלקם בעלי אופי של תחום ידע מדעי וחלקם חדשניים ומתפתחים בקצב המהיר המוכתב ע”י התפתחות הטכנולוגיה. הידע המוקנה ע”י לימוד הקורסים בנושא תקשורת, חיוני הן עבור העוסקים בפיתוח מוצרים המשמשים את התקשורת האלקטרונית והן לצורך התמודדות עם בעיות בתחומים אחרים, כגון עיבוד אותות, בקרה ומחשבים. מספר ניכר של קורסים בתואר השני מבוססים על הידע הנרכש בקורסי מסלול זה.
לווינים וחלל – כיום קיימת דחיפה של ממש מטעם סוכנות החלל הישראלית למחקר ופיתוח בתחום החלל מתוך תפיסה כי העיסוק בחלל תורם לכלכלת ישראל, למיצוב מעמדה בעולם ולרווחת התושבים בהיבטים של חקלאות, תקשורת, ניטור זיהומים סביבתיים ועוד. מסלול זה מיועד גם לאנשי האלקטרואופטיקה, תקשורת, אלקטרומגנטיות, אנרגיה והספק.
מערכות הספק – מסלול זה עוסק במעגלים אלקטרוניים לוויסות הספק, ממירי הספק ממותגים בתדר גבוה להמרת הספק ac-dc, dc-dc ו- dc-ac הן בשיקולי בקרה והן בשיקולים טופולוגיים. בתחום ההינע האלקטרוני, מטפלים בהיבטים מערכתיים של מנועים, עומסים ומגברי הספק להפעלת המנועים. תחום הזרם החזק עוסק בייצור, העברה וחלוקה של הספק חשמלי, בשיקולים טכנו-כלכליים, במערכות הספק למתחים גבוהים ונמוכים, בתנאי תפעול רגילים ובתנאי תפעול תוך כדי תקלות והפרעות. מסלול זה מקנה רשיון חשמלאי-מהנדס לאחר שנתיים של נסיון בעבודה במערכות הספק.

 

 

השאר פרטים, ללא כל התחייבות וקבל את כל המידע אודות המסלול לתואר ראשון B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, במכללה האקדמית סמי שמעון, בבאר שבע ובאשדוד

 


כל מסלולי הלימוד של  SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649