הולידיי אין - הכשרה מקצועית לענף המלונאות המזון וההסעדה

המגמה הקולינארית – האומנות שבבישול

  • סוג הלימודים במוסד:
     
  • אזור גיאוגרפי:
     

בוא לגלות את אומנות הבישול במכללת "הולידיי אין"

הכר את הדרך להיות שף – מסלול קריירה מסוג 1 עד 5 הסמכה לשף

אפשרויות תעסוקה מגוונות:
■ בתי מלון
■ מסעדות
■ אולמות
■ אירועים והסעדה

נושאי לימוד נבחרים ומרתקים, כגון:
■ תורת האירוח
■ קונדיטאות
■ תורת היין
■ צרפתית מקצועית ועוד

השאר/י פרטים, ללא כל התחייבות, ובוא/י לפגישת ייעוץ אודות הלימודים לתואר ראשון בתיירות ומלונאות במכללת הולידיי אין.


אומנות הבישול היא אומנות החיים - זו סיסמת התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית ואכן מקצוע "אומנות הבישול" תפס זה מכבר את מקום מקצוע הטבחות. לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים, אלא פעילות שבצידה יוזמה, דימיון, חדשנות ויצירתיות.

הלימודים מתקיימים בחמישה מסלולים:
מגוון מסלולים למודי טבחות, החל מסוג 1 ועד לסוג 5- הכשרת שף.
ההכשרה מקנה מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.

תנאי קבלה:


• גיל 20 ומעלה
• 12 שנות לימוד
• ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון
• מבחן קבלה
• ועדת קבלה - ראיון אישי
• עולים חדשים- לאחר אולפן ב’ או שליטה טובה מאוד בעברית

טבחות סוג 1:

נושאי לימוד נבחרים:
• תורת האירוח • תזונה / תברואה • קונדיטאות • מסעדנות • תורת היין • צרפתית מקצועית • אנגלית • כשרות וחגי ישראל • מבוא למחשבים • עזרה ראשונה ובטיחות • תקשורת בינאישית • יזמות עסקית • סיורים מקצועיים • הרצאות אורחים ומומחים • סטאג`• מבוא לעולם הגסטרונומיה • השימוש בחומרי מזון • ציוד ומיכשור • חיתוך ועיבוד ירקות ופירות • שיטות בישול • מרקים צלולים מעובים ומיוחדים • רטבים- חמים קרים ותחמיצים • בקר עוף דגים • בישול ירקות ,אורז, פסטות ותפודים • מנות ראשונות חמות וקרות • קישוט ועיצוב מזון ומזנונים • מנות קינוח מיוחדות • תכנון והכנת תפריטים • מבוא למלונאות

מתכונת הלימודים:
משך הקורס כ-10 חודשים , לימודי בוקר המחולקים ל- 3 שלבים:
• שלב א’- עיוני ומעשי: נמשך כ-33 שבועות, הנחלקים ללימודים עיונים ולימודים מעשיים המתקיימים במשמרות בסדנא הלימודית ובמטבח במלון
• שלב ב’- מעשי- סטאג’ נמשך כ- 7 שבועות ומתקיים במלונות, מסעדות, מטבחי אולמות ברחבי הארץ וברשת מלונות הולידיי אין. במסגרת הסטאג’ ישתלב בתלמיד בסידור העבודה של המלון ויעבוד במשמרות כמקובל בענף.
• שלב ג’- חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות

טבחות סוג 2:

נושאי לימוד נבחרים:
• תכנון מטבח • נוזלים • רטבים ומרקים • חלקי בקר ושיטות בישול • ירקות ופחמימות • עופות ודגים • המטבח הקר
• תזונה • תברואה • חישובי עלויות ותמחור מזון

◄ היקף התוכנית 112 שעות לימוד פעם בשבוע

◄ ◄ ◄ תעודת סיווג מקצועי מטעם משרד התמ"ת ומכללת הולידיי אין תוענק לבוגרים

טבחות סוג 3:

נושאי לימוד נבחרים:
• ניהול ארגוני ותכנון מטבח • מגדנאות • מאכלים צמחוניים ודיאטטיים • טרנינולוגיה • תברואה ותזונה • מנות ביניים • תחשיבי מזון בתפריט

◄ היקף התוכנית 112 שעות לימוד פעם בשבוע

◄ ◄ ◄ תעודת סיווג מקצועי מטעם משרד התמ"ת ומכללת הולידיי אין תוענק לבוגרים

טבחות סוג 4:

נושאי לימוד נבחרים:
• בקר • עגל • כבש • בעלי כנף • דגים • מטבח קר • מוצרי פסטה • ירקות תפו"א • מגדנאות • תפריטים • דיני עבודה • תחשיבי מזון בתפריט • ביקורת מזון ומשקאות • טרמינולוגיה • תברואה • רכש מזון • מבוא לניהול

◄ היקף התוכנית 172 שעות לימוד פעם בשבוע

◄ ◄ ◄ תעודת סיווג מקצועי מטעם משרד התמ"ת ומכללת הולידיי אין תוענק לבוגרים

טבחות סוג 5:

נושאי לימוד נבחרים:
• טרמינולוגיה מקצועית • ביקורת מזון ומשקאות • תכנון תפריטים • תורת הבישול • ניהול והנעת צוות • תברואת מזון • מגדנאות • יחסי עובד מעביד • תכנון מטבחים וציוד • תזונה ובישול בריא • חונכות והדרכה

◄ היקף התוכנית 190 שעות לימוד פעם בשבוע

◄ ◄ ◄ תעודת הסמכה לתואר "שף" מטעם משרד התמ"ת ומכללת הולידיי אין תוענק לבוגרים

אפשרויות תעסוקה לבוגרים:
לבוגרי מסלול אומנות הבישול מגוון אפשרויות תעסוקה, בהן:
• בתי מלון
• מסעדות
• אולמות אירועים והסעדה
• בתי חולים
• בתי אבות
• קיבוצים
• בשירות צה"ל

כל מסלולי הלימוד של  הולידיי אין - הכשרה מקצועית לענף המלונאות המזון וההסעדה


לימודים + נרשמים ללימודים  -כל ההצעות ללימודים בישראל יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור לכם ללא תשלום בטלפון 073-2158649